Neix Xarxa Vermella

En els dies 9 i 10 de juliol ha tingut lloc al Centre Social Okupat La Traba, a Madrid, una Assemblea Estatal dels i les companyes de Corriente Roja (V Trobada). Des de diferents territoris i pobles de l'Estat espanyol, ens vam donar cita per concretar com estructurar la nostra organització, després de la ruptura provocada pel sector que s'ha apropiat de les sigles de "Corriente Roja". Per a nosaltres, s'ha iniciat una nova etapa, en la que hem decidit denominar-nos Red Roja (Xarxa Vermella), per no desaprofitar forces en baralles intestines i centrar-nos en lluitar contra el règim i el govern.
Xarxa Vermella (Red Roja a la resta del territori) no és un partit, ni un sindicat, sinó una organització d'afinitat comunista. Els i les companyes que integrem Xarxa Vermella no aspirem a autoproclamar-nos avantguarda, ni a ser el nou i únic referent de la classe treballadora, sinó a sumar forces i treballar amb humilitat, des dels nostres centres de treball, d'estudi, barris i pobles, al costat d'altres companyes i companys, organitzacions i moviments socials , pel socialisme, contra el patriarcat i pel dret d'autodeterminació i la república (o les repúbliques) a l'Estat espanyol.
Des de   Xarxa Vermella apostem nítidament per la ruptura revolucionària amb el règim dimanat d'una "Transició" fictícia i amb la seva Constitució del 78. Lluny de la institucionalització de l'esquerra política i sindical, apostem per la generació de poder popular i contrahegemonia cultural des de baix. Lluny del sectarisme, aspirem a confluir pluralment des de les diferents tradicions marxistes, independentistes, antipatriarcals o llibertàries. Aspirem a recuperar allò que van dir Marx i Engels en el Manifest Comunista: que, a la pràctica, comunistes són aquells que formen "la fracció més decidida dels partits obrers de tots els països, la que sempre empeny cap endavant". Considerem, doncs, que les forces del comunisme són representades en l'actualitat per les fraccions més decidides de totes les organitzacions polítiques, socials i sindicals anticapitalistes.
Els nostres objectius polítics són unitaris: un Front d'Esquerres per a la lluita política, en el que ha de confluir el clàssic amb el nou, el tradicional amb el que emergeix, el moviment obrer amb els moviments socials. I un Front Sindical per a la lluita de classes, com alternativa al "sindicalisme" "vendeobrero" de CCOO i UGT. Considerem que aquests són objectius prioritaris per a la construcció i la praxi revolucionària a l'Estat espanyol, davant d'una "esquerra" política i sindical que, tot i les gravíssimes retallades socials i les successives intervencions imperialistes, segueix estancada en una posició de subalternitat amb respecte al PSOE.
El antiimperialisme, la defensa dels processos revolucionaris i el suport als moviments populars que resisteixen i lluiten contra l'imperialisme a tot el món, des de Llatinoamèrica fins a l'Orient Mitjà, formen part del codi genètic de la nostra organització. Però també una solidaritat més propera amb l'Esquerra Abertzale i una ferma reivindicació de llibertat per presos i preses polítiques,   comunistes, anarquistes i independentistes tancats a les presons de l'Estat capitalista.
No aspirem a gestionar les institucions de la burgesia, sinó a destruir per organitzar un món diferent sobre la base d'una democràcia radical garantida per la propietat i la gestió col.lectiva dels mitjans de producció, intercanvi i distribució. Volem acabar amb l'explotació, revolucionar les formes de la divisió social del treball i desenvolupar un projecte cultural socialista que acabi amb totes les formes d'opressió, per construir l'ésser humà nou. Des de la certesa que un altre capitalisme és impossible, declarem la guerra social al nostre enemic de classe, i per això constituir aquesta organització plural, crítica i participativa. Naixem amb la finalitat d'estar en les lluites, connectar-les i enfortir-les.
Fins ara, una part dels i les companyes que ara constituïm la Xarxa Vermella havíem intentat desenvolupar aquest projecte com a Corrent Roig (Corriente Roja a l'estat espanyol), fins que el PRT va decidir dissoldre's en CR, per convertir-la en un partit centralitzat, amb total unitat ideològica, imposant una línia internacional no compartida pel conjunt de l'organització i fent saltar pels aires la seva pluralitat i la seva democràcia interna.
Considerem, però, que aquest projecte originari, lluny d'haver caducat, és estrictament necessari. Per això, mirem cap al futur i confluïm amb nous amics i companys per crear Xarxa Vermella i generar, des de les diferents sensibilitats i tradicions, la massa crítica necessària per a la confrontació revolucionària i organitzada contra el capital i l'Estat.
Contra l'opressió de classe, nacional i de gènere. Per l'aixecament i l'emancipació dels i les treballadores i els pobles. Una salutació fraternal per a tots els i les que lluiten a Xarxa Vermella.
Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.